Jednodruhové Koření

54 položek celkem
auto (193 of 258)
Skladem (> 5 ks)
55 Kč

V kuchyni se používá do některých druhů pečiva, sušenek, při nakládání ovoce a zeleniny, v indické a čínské kuchyni do masitých pokrmů. Aromaticky voní a má výraznou...

auto (171 of 258)
50 Kč

V české kuchyni se užívá do perníku, speciálních sušenek, švestkových povidel, hruškového kompotu i k aromatizaci čajů a grogu. Krajově pak do kořeněných sladkých omáček...

auto (188 of 258)
Skladem (> 5 ks)
50 Kč

V české kuchyni se užívá do perníku, speciálních sušenek, švestkových povidel, hruškového kompotu i k aromatizaci čajů a grogu. Krajově pak do kořeněných sladkých omáček...

auto (167 of 258)
Skladem (> 5 ks)
45 Kč

Patří neodmyslitelně k italské a středomořské kuchyni jižní Francie. Dodává nezaměnitelnou chuť především těstovinám, salátům, pizze a polévkám. Má sladce kořeněnou vůni...

auto (170 of 258)
45 Kč

Bobkový list je výborný do omáček, polévek, ke zvěřině či rybám. Používáme ho též do luštěninových pokrmů a při nakládání zeleniny a hub. Má kořeněnou, mírně nahořklou chuť...

auto (140 of 258)
45 Kč

Bobkový list je výborný do omáček, polévek, ke zvěřině či rybám. Používáme ho též do luštěninových pokrmů a při nakládání zeleniny a hub. Má kořeněnou, mírně nahořklou chuť...

auto (168 of 258)
85 Kč

Restovaná cibule je vhodná jako náhrada klasické smažené cibule. Používáme do omáček a gulášů, šťouchaných brambor a rýže. Výborná je na plněné bramborové knedlíky, případně...

auto (251 of 258)
45 Kč

Mletá kůra citronu. V naší kuchyni používáme citronovou kůru především při pečení moučníků.

Černucha - kmín černý - 80g
50 Kč

Černucha je výjimečně chutné aromatické koření. Můžeme ho použít do salátů, při pečení drůbeže, vepřového i hovězího masa a na ryby nebo k dokořenění zeleninových polévek. Má...

auto (101 of 258)
60 Kč

Česnek je základní ingrediencí mnoha pokrmů v naší i světové kuchyni. Dává se do polévek, omáček, pokrmů z luštěnin, obilovin a hub. Přidáváme k pečeným a...

auto (40 of 258)
Skladem (> 5 ks)
60 Kč

Česnek je základní ingrediencí mnoha pokrmů v naší i světové kuchyni. Dává se do polévek, omáček, pokrmů z luštěnin, obilovin a hub. Přidáváme k pečeným a...

auto (165 of 258)
Skladem (> 5 ks)
70 Kč

Estragon je základním kořením francouzské kuchyně. Používáme ho na pečená a grilovaná masa, hlavně drůbež a ryby, do zeleninových a vaječných pokrmů, omáček, polévek a...

auto (243 of 258)
Skladem (> 5 ks)
55 Kč

Fenyklem se dochucují pokrmy z drůbežího masa a ryb, polévky a omáčky, přidává se do chleba a slaného pečiva. Fenykl má pronikavou lékořicovou vůni a chutí připomíná anýz.

auto (173 of 258)
35 Kč

Hořčičná semínka používáme tradičně k přípravě nálevu při nakládání okurek, zelí, zeleniny či hub. Rozdrcením či tepelnou úpravou se uvolní jejich výrazná chuť a aroma. Z...

auto (174 of 258)
Skladem (> 5 ks)
50 Kč

V naší kuchyni hřebíček využíváme především při přípravě sladkých pokrmů, moučníků a vánočního pečiva. Má silně aromatickou příjemnou vůni a lehce peprnou ovocnou chuť.

auto (189 of 258)
55 Kč

V naší kuchyni hřebíček využíváme především při přípravě sladkých pokrmů, moučníků a vánočního pečiva. Má silně aromatickou příjemnou vůni a lehce peprnou ovocnou chuť.

auto (71 of 258)
Skladem (> 5 ks)
55 Kč

Chilli drcené je směs rozdrcených různých druhů exotických paprik. Intenzita pálivosti závisí na druhu paprik. Navzdory své pálivosti patří k nejoblíbenějšímu koření. V...

auto (111 of 258)
Skladem (> 5 ks)
50 Kč

Chilli mleté je směs rozdrcených různých druhů exotických paprik. Intenzita pálivosti závisí na druhu paprik. Navzdory své pálivosti patří k nejoblíbenějšímu koření. V kuchyni...

auto (13 of 258)
55 Kč

Tyto malé chilli papričky patří k pálivějším druhům. Využívány jsou hlavně v thajské a indonéské kuchyni. Tak jako ostatní chilli používáme všude kde chceme pokrmům dodat...

auto (236 of 258)
55 Kč

Jalovec používáme při přípravě zvěřiny nebo do jídel, která chceme připravovat na způsob zvěřiny (nadivoko). Dává se také do rybích marinád a kysaného zelí. Má nasládlou...

auto (136 of 258)
Skladem (> 5 ks)
55 Kč

Kardamon (Kardamom) výrazně dochucuje jak sladké tak i slané pokrmy. Je jednou ze základních ingrediencí orientální kuchyně. U nás se používá především k dochucování...

auto (250 of 258)
Skladem (> 5 ks)
60 Kč

Kayenský pepř jsou rozemleté pálivé chilli papričky. Používáme ho do všech pokrmů, které chceme výrazně přiostřit. Je oblíbeným kořením mexické kuchyně, kde se přidává do...

auto (81 of 258)
Skladem (> 5 ks)
45 Kč

Kmín je nepostradatelným kořením nejen v české, ale i ve světové kuchyni. Používáme ho při pečení chleba a slaného pečiva. Do gulášů omáček, polévek, uzenin a sýrů. Při...

auto (94 of 258)
Skladem (> 5 ks)
45 Kč

Kmín je nepostradatelným kořením nejen v české, ale i ve světové kuchyni. Používáme ho při pečení chleba a slaného pečiva. Do gulášů omáček, polévek, uzenin a sýrů. Při...

auto (5 of 258)
Skladem (> 5 ks)
45 Kč

Kmín je nepostradatelným kořením nejen v české, ale i ve světové kuchyni. Používáme ho při pečení chleba a slaného pečiva. Do gulášů omáček, polévek, uzenin a sýrů. Při...

auto (54 of 258)
55 Kč

Používá se především v indické a severoamerické kuchyni kde je používán téměř ve všech masitých pokrmech. V Mexiku je neodmyslitelnou součástí chilli con carne. Jeho chuť...

auto (106 of 258)
55 Kč

Používá se především v indické a severoamerické kuchyni kde je používán téměř ve všech masitých pokrmech. V Mexiku je neodmyslitelnou součástí chilli con carne. Jeho chuť...

auto (29 of 258)
Skladem (> 5 ks)
55 Kč

Koriandr je kořením indické a blízkovýchodní kuchyně. Je součástí kořenících směsí Karí a Garam masala. Je vhodný na jehněčí a drůbeží maso, ryby, mořské dary. K...

auto (123 of 258)
Skladem (> 5 ks)
50 Kč

Kurkuma se používá především v indické, perské a thajské kuchyni. Je základem kari koření, dává jídlu typické žluté zabarvení. Je součástí mnoha směsí a tekutých...

auto (239 of 258)
Skladem (> 5 ks)
45 Kč

Libeček má velmi výraznou chuť a vůni. Listy používáme především k dochucení masových vývarů, bramborových, fazolových hrachových pokrmů nebo čočky.

auto (45 of 258)
Skladem (> 5 ks)
40 Kč

Majoránka je celosvětově používaným kořením. V české kuchyni je hojně používána k dochucování polévek, gulášů, omáček, pečených a mletých mas či tradičních českých...

auto (34 of 258)
Skladem (> 5 ks)
65 Kč

Listy medvědího česneku mají typicky česnekovou chuť a jeho použití je stejné jako u klasického česneku. Výborný je k dochucení pomazánek, polévek nebo třeba...

auto (137 of 258)
45 Kč

Muškátový květ dodává pokrmům příjemnou lehkou vůni. Přidáváme ho především do světlých smetanových a sýrových omáček. Dochucujeme jím nádivku a zeleninové polévky.

auto (27 of 258)
50 Kč

Nové koření dodá pokrmu zajímavou chuť hřebíčku, skořice, muškátového ořechu a pepře. Používá se do vývarů, polévek, tmavých omáček především k hovězímu a zvěřině. Mleté...

Nové koření mleté - 80g
50 Kč

Nové koření dodá pokrmu zajímavou chuť hřebíčku, skořice, muškátového ořechu a pepře. Používá se do vývarů, polévek, tmavých omáček především k hovězímu a zvěřině. Mleté...

auto (184 of 258)
Skladem (> 5 ks)
50 Kč

Oregano je nepostradatelná bylina především v italské a řecké kuchyni, používá se na pizzu, do těstovin a omáček, do bylinných octů, olejů a na saláty. Chutí je podobné...

auto (176 of 258)
Skladem (> 5 ks)
50 Kč

Ostrá paprika je všestranným kořením hodícím se do mnoha pokrmů, kterým dodává lahodnou chuť a sytě červenou barvu, ale na rozdíl od papriky sladké dodává pokrmům palčivost....

auto (2 of 258)
50 Kč

Paprika sladká je všestranným kořením hodícím se do mnoha pokrmů kterým dodává lahodnou chuť a sytě červenou barvu. V maďarské kuchyni paprika představuje převládající koření,...

auto (100 of 258)
50 Kč

Uzená paprika je všestranným kořením, které pokrmům dodá příjemné kouřové aroma, lahodnou chuť a sytě červenou barvu. Můžeme ji použít všude, kde používáme papriku...

auto (18 of 258)
60 Kč

Směs černého, zeleného, červeného a bílého pepře.

auto (24 of 258)
60 Kč

Chutí a vůní je pepř bílý daleko jemnější než pepř černý. Používáme ho při příprav světlých omáček a smetanových polévek. Vhodný je při přípravě bílého a drůbežího masa.

auto (7 of 258)
50 Kč

Pepř je jedním z nejpoužívanějších koření po celém světě. Používáme k dochucení masových pokrmů, omáček, polévek, pomazánek, salátů, paštik. Pokrmům dodá ostrou pálivou chuť....

auto (104 of 258)
50 Kč

Pepř je jedním z nejpoužívanějších koření po celém světě. Používáme k dochucení masových pokrmů, omáček, polévek, pomazánek, salátů, paštik. Pokrmům dodá ostrou pálivou chuť....

auto (12 of 258)
Skladem (> 5 ks)
60 Kč

Červený pepř je zcela zralý plod pepřovníku. Po nasbírání je sušen ve stínu, aby si zachoval svou červenou barvu. Je jemně pálivý vhodný především na ryby a drůbež.  

auto (22 of 258)
60 Kč

Oproti černému pepři má jemnější, méně ostrou chuť. V kuchyni ho používáme k přípravě kuřecího masa, steaků, studených i teplých omáček. Kuličky zeleného pepře jsou měkké a je...

auto (247 of 258)
Skladem (> 5 ks)
50 Kč

Pískavice (řecké seno) je nejen zdraví velice prospěšná bylina, ale je i výborným kořením, bez kterého se neobejde mnoho kořenících směsí. Je obsažená v kari koření nebo třeba...

auto (89 of 258)
Skladem (> 5 ks)
55 Kč

Pískavice (řecké seno) je nejen zdraví velice prospěšná bylina, ale je i výborným kořením, bez kterého se neobejde mnoho kořenících směsí. Je obsažená v kari koření nebo třeba...

auto (15 of 258)
Skladem (> 5 ks)
50 Kč

Půvabná bylinka s podmanivou osvěžující vůní dodá jídlu neotřelou chuť. Rozmarýnem výborně ochutíte skopové maso a divočinu. Hodí se však i na vepřové a drůbeží maso. Jeho...

auto (185 of 258)
50 Kč

Saturejka je oblíbeným kořením balkánské kuchyně. Najdeme ji ve směsi Čubrica nebo také v Provensálském koření. Má výrazné aroma a  je vynikající při dochucování...

auto (42 of 258)
Skladem (> 5 ks)
50 Kč

Lahodně vonící skořicí dodáme pokrmům příjemné a nezaměnitelné aroma. V české kuchyni ji tradičně využíváme při přípravě sladkých pokrmů jako je třeba žemlovka, různé druhy...

auto (190 of 258)
Skladem (> 5 ks)
50 Kč

Lahodně vonící skořicí dodáme pokrmům příjemné a nezaměnitelné aroma. V české kuchyni ji tradičně využíváme při přípravě sladkých pokrmů jako je třeba žemlovka, různé druhy...

auto (181 of 258)
Skladem (> 5 ks)
50 Kč

Šalvěj je další silně aromatickou bylinnou, která může obohatit naši kuchyni. Zcela jistě by neměla chybět v rybí polévce. Skvěle dochutí nejen skopové a telecí maso, ale i...

auto (51 of 258)
Skladem (> 5 ks)
50 Kč

Voňavý Tymián nejlépe vynikne v kombinaci s červeným vínem.Využijeme ho hlavně při přípravě zvěřiny, hovězího a skopového masa.

auto (105 of 258)
Skladem (> 5 ks)
50 Kč

Zázvor patří mezi jedno z nejstarších koření. Jeho výrazná vůně a lehce citrusová štiplavá chuť nejlépe vynikne v pokrmech z drůbežího, kachního či vepřového masa.