Anýz celý:
V kuchyni se používá do některých druhů pečiva, sušenek, při nakládání ovoce a zeleniny, v indické a čínské kuchyni do masitých pokrmů. Aromaticky voní a má...
Badyán celý hvězdičky:
V české kuchyni se užívá do perníku, speciálních sušenek, švestkových povidel, hruškového kompotu i k aromatizaci čajů a grogu. Krajově pak do kořeněných...
Badyán mletý hvězdičky:
V české kuchyni se užívá do perníku, speciálních sušenek, švestkových povidel, hruškového kompotu i k aromatizaci čajů a grogu. Krajově pak do...
Bazalka:
Patří neodmyslitelně k italské a středomořské kuchyni jižní Francie. Dodává nezaměnitelnou chuť především těstovinám, salátům, pizze a polévkám. Má sladce...
Bobkový list celý:
Bobkový list je výborný do omáček, polévek, ke zvěřině či rybám. Používáme ho též do luštěninových pokrmů a při nakládání zeleniny a hub. Má kořeněnou, mírně...
Bobkový list mletý:
Bobkový list je výborný do omáček, polévek, ke zvěřině či rybám. Používáme ho též do luštěninových pokrmů a při nakládání zeleniny a hub. Má kořeněnou,...
Cibule reestovaná:
Restovaná cibule je vhodná jako náhrada klasické smažené cibule. Používáme do omáček a gulášů, šťouchaných brambor a rýže. Výborná je na plněné bramborové...
Černucha - černý kmín:
Černucha je výjimečně chutné aromatické koření. Můžeme ho použít do salátů, při pečení drůbeže, vepřového i hovězího masa a na ryby nebo k dokořenění...
Česnek granulovaný:
Česnek je základní ingrediencí mnoha pokrmů v naší i světové kuchyni. Dává se do polévek, omáček, pokrmů z luštěnin, obilovin a hub. Přidáváme...
Česnek plátky:
Česnek je základní ingrediencí mnoha pokrmů v naší i světové kuchyni. Dává se do polévek, omáček, pokrmů z luštěnin, obilovin a hub. Přidáváme...
Estragon:
Estragon je základním kořením francouzské kuchyně. Používáme ho na pečená a grilovaná masa, hlavně drůbež a ryby, do zeleninových a vaječných pokrmů, omáček,...
Fenykl:
Fenyklem se dochucují pokrmy z drůbežího masa a ryb, polévky a omáčky, přidává se do chleba a slaného pečiva. Fenykl má pronikavou lékořicovou vůni a chutí připomíná...
Hořčičné semínka:
Hořčičná semínka používáme tradičně k přípravě nálevu při nakládání okurek, zelí, zeleniny či hub.Rozdrcením či tepelnou úpravou se uvolní jejich výrazná chuť...
Hřebíček:
V naší kuchyni hřebíček využíváme především při přípravě sladkých pokrmů, moučníků a vánočního pečiva. Má silně aromatickou příjemnou vůni a lehce peprnou ovocnou...
Hřebíček:
V naší kuchyni hřebíček využíváme především při přípravě sladkých pokrmů, moučníků a vánočního pečiva. Má silně aromatickou příjemnou vůni a lehce peprnou ovocnou...
Chilli:
Chilli drcené je směs rozdrcených různých druhů exotických paprik. Intenzita pálivosti závisí na druhu paprik. Navzdory své pálivosti patří k nejoblíbenějšímu koření. V...
Chilli papričky:
Tyto malé chilli papričky patří k pálivějším druhům. Využívány jsou hlavně v thajské a indonéské kuchyni. Tak jako ostatní chilli používáme všude kde chceme...
Jalovec:
Jalovec používáme při přípravě zvěřiny nebo do jídel, která chceme připravovat na způsob zvěřiny (nadivoko). Dává se také do rybích marinád a kysaného zelí. Má...
Kardamon:
Kardamon (Kardamom) výrazně dochucuje jak sladké tak i slané pokrmy. Je jednou ze základních ingrediencí orientální kuchyně.
U nás se používá především...
Pepř kayenský:
Kayenský pepř jsou rozemleté pálivé chilli papričky. Používáme ho do všech pokrmů, které chceme výrazně přiostřit. Je oblíbeným kořením mexické kuchyně, kde se...
Kmín:
Kmín je nepostradatelným kořením nejen v české, ale i ve světové kuchyni. Používáme ho při pečení chleba a slaného pečiva. Do gulášů omáček, polévek, uzenin a sýrů. Při...
Kmín:
Kmín je nepostradatelným kořením nejen v české, ale i ve světové kuchyni. Používáme ho při pečení chleba a slaného pečiva. Do gulášů omáček, polévek, uzenin a sýrů. Při...
Kmín:
Kmín je nepostradatelným kořením nejen v české, ale i ve světové kuchyni. Používáme ho při pečení chleba a slaného pečiva. Do gulášů omáček, polévek, uzenin a sýrů. Při...
Kmín římský:
Používá se především v indické a severoamerické kuchyni kde je používán téměř ve všech masitých pokrmech.
V Mexiku je neodmyslitelnou součástí chilli con carne....
Kmín římský:
Používá se především v indické a severoamerické kuchyni kde je používán téměř ve všech masitých pokrmech.
V Mexiku je neodmyslitelnou součástí chilli con carne....
Koriandr:
Koriandr je kořením indické a blízkovýchodní kuchyně. Je součástí kořenících směsí Kari a Garam masala.
Je vhodný na jehněčí a drůbeží maso, ryby, mořské dary. K...
Koriandr:
Koriandr je kořením indické a blízkovýchodní kuchyně. Je součástí kořenících směsí Kari a Garam masala.
Je vhodný na jehněčí a drůbeží maso, ryby, mořské dary. K...
Kurkuma:
Kurkuma se používá především v indické, perské a thajské kuchyni. Je základem kari koření, dává jídlu typické žluté zabarvení.Je součástí mnoha směsí a tekutých...
Libeček:
Libeček má velmi výraznou chuť a vůni. Listy používáme především k dochucení masových vývarů, bramborových, fazolových hrachových pokrmů nebo čočky.
Majoránka:
Majoránka je celosvětově používaným kořením. V české kuchyni je hojně používána k dochucování polévek, gulášů, omáček, pečených a mletých mas či tradičních...
Medvědí česnek:
Listy medvědího česneku mají typicky česnekovou chuť a jeho použití je stejné jako u klasického česneku.
Výborný je k dochucení pomazánek, polévek nebo...
Muškátový květ:
Muškátový květ dodává pokrmům příjemnou lehkou vůni. Přidáváme ho především do světlých smetanových a sýrových omáček. Dochucujeme jím nádivku a zeleninové...
Nové koření:
Nové koření dodá pokrmu zajímavou chuť hřebíčku, skořice, muškátového ořechu a pepře. Používá se do vývarů, polévek, tmavých omáček především k hovězímu a...
Nasi goreng:
Nové koření dodá pokrmu zajímavou chuť hřebíčku, skořice, muškátového ořechu a pepře. Používá se do vývarů, polévek, tmavých omáček především k hovězímu a...
Oregano:
Oregano je nepostradatelná bylina především v italské a řecké kuchyni, používá se na pizzu, do těstovin a omáček, do bylinných octů, olejů a na saláty. Chutí je...
Paprika ostrá:
Ostrá paprika je všestranným kořením hodícím se do mnoha pokrmů, kterým dodává lahodnou chuť a sytě červenou barvu, ale na rozdíl od papriky sladké dodává...
Paprika sladká:
Paprika sladká je všestranným kořením hodícím se do mnoha pokrmů kterým dodává lahodnou chuť a sytě červenou barvu. V maďarské kuchyni paprika představuje...
:Paprika uzená
Uzená paprika je všestranným kořením, které pokrmům dodá příjemné kouřové aroma, lahodnou chuť a sytě červenou barvu.
Můžeme ji použít všude, kde používáme...
Pepř bílý:
Chutí a vůní je pepř bílý daleko jemnější než pepř černý. Používáme ho při příprav světlých omáček a smetanových polévek. Vhodný je při přípravě bílého a drůbežího...
Pepř bílý:
Chutí a vůní je pepř bílý daleko jemnější než pepř černý. Používáme ho při příprav světlých omáček a smetanových polévek.
Vhodný je při přípravě bílého a drůbežího...
Pepř černý:
Pepř je jedním z nejpoužívanějších koření po celém světě. Používáme k dochucení masových pokrmů, omáček, polévek, pomazánek, salátů, paštik. Pokrmům dodá ostrou...
Pepř černý:
Pepř je jedním z nejpoužívanějších koření po celém světě. Používáme k dochucení masových pokrmů, omáček, polévek, pomazánek, salátů, paštik. Pokrmům dodá ostrou...
Pepř červený:
Červený pepř je zcela zralý plod pepřovníku. Po nasbírání je sušen ve stínu, aby si zachoval svou červenou barvu. Je jemně pálivý vhodný především na ryby a...
Pepř zelený:
Oproti černému pepři má jemnější, méně ostrou chuť. V kuchyni ho používáme k přípravě kuřecího masa, steaků, studených i teplých omáček. Kuličky zeleného pepře...
Pískavice:
Pískavice (řecké seno) je nejen zdraví velice prospěšná bylina, ale je i výborným kořením, bez kterého se neobejde mnoho kořenících směsí. Je obsažená v kari koření...
Rozmarýn:
Půvabná bylinka s podmanivou osvěžující vůní dodá jídlu neotřelou chuť. Rozmarýnem výborně ochutíte skopové maso a divočinu. Hodí se však i na vepřové a drůbeží maso....
Saturejka:
Saturejka je oblíbeným kořením balkánské kuchyně. Najdeme ji ve směsi Čubrica nebo také v Provensálském koření. Má výrazné aroma a je vynikající při...
Skořice:
Lahodně vonící skořicí dodáme pokrmům příjemné a nezaměnitelné aroma. V české kuchyni ji tradičně využíváme při přípravě sladkých pokrmů jako je třeba žemlovka, různé...
Skořice:
Lahodně vonící skořicí dodáme pokrmům příjemné a nezaměnitelné aroma. V české kuchyni ji tradičně využíváme při přípravě sladkých pokrmů jako je třeba žemlovka, různé...
Šalvěj:
Šalvěj je další silně aromatickou bylinnou, která může obohatit naši kuchyni. Zcela jistě by neměla chybět v rybí polévce. Skvěle dochutí nejen skopové a telecí maso,...
Zázvor:
Zázvor patří mezi jedno z nejstarších koření. Jeho výrazná vůně a lehce citrusová štiplavá chuť nejlépe vynikne v pokrmech z drůbežího, kachního či vepřového...