Hovězí burger v domácí bulce

Burger

Existuje tolik důvodů, proč milujeme v létě pěkně rozpálený gril. Přináší nám úžasné vzpomínky na minulá léta, kdy jsme strávili čas s rodinou, přáteli a sousedy. Není nic lepšího než si udělat cheeseburger hezky od začátku i s namletím hovězího masa a upečením domácích bulek.

Výsledek bude stát za to!!!

Připravili jsme recept na klasický cheeseburger, ale fantazii a chutím se meze nekladou :) Můžete vyměnit hovězí maso za krůtí, nebo udělat čistě vegetariánský burger. U dipů a omáček je tolik možností, že než je všechny vyzkoušíte, budete muset sníst hodně burgerů :)

Jakmile si připravíte tento osvědčený klasický recept na cheeseburger, už vás nikdy nenapadne přemýšlet, co si dnes dát dobrého k jídlu.

Nejlepší na tomto receptu je, že je univerzální. V chladnějších měsících (nebo pokud nechcete grilovat) můžete tyto cheeseburgery připravit také doma na sporáku.

Ať už je budete podávat k obědu či večeři, jsme si jisti, že vaši strávníci budou spokojeni.   

Rozpalte gril!!!  

     


Recept na:

8 porcí


Čas přípravy:

20 minut


Celkový čas:

40 minut

               

Ingredience:

  • 8 ks domácích bulek
  • 1 kg hovězího mletého masa (1 porce 125g)
  • 16 ks plátků anglické slaniny
  • 8 plátků sýru Čedar (případně eidam)
  • 8 listů ledového salátu
  • 4 ks rajčat
  • koření - mletá masa, adžika a česnek granulovaný
  • 2 ks cibule
  • kečup
  • hořčice
  • olivový olej

 Burger_ingredience_web

Postup:

Hovězí maso omyjte, osušte papírovou utěrkou a dejte do větší misky. Cibuli nakrájejte nadrobno a přidejte k masu. Maso okořeňte směsí na mletá masa, adžikou a česnekem.

Přidejte lžíci kečupu, hořčice a olivového oleje. Pořádně promíchejte, přikryjte potravinářskou fólií a nechte chvilku marinovat.

Druhý kus cibule nakrájejte na kolečka a slaninu spolu s cibulí rozložte na plech s pečicím papírem a nechte v troubě péci cca 10 minut na 180°C, dokud nebudou hezky křupavé :)

Maso si navažte po 125 g a vytvarujte placky.

TIP PRO VÁS – nezapomeňte doprostřed placky udělat důlek, maso se pak lépe propeče a zůstane stejně vysoké

Burger_na_grilu

Na pánvi:

Zahřejte velkou pánev na středně vysokou teplotu. Přidejte 1 lžíci rostlinného oleje a krouživým pohybem rozprostřete olej po pánvi.

Umístěte karbanátky do pánve a nechte restovat 3 až 4 minuty, dokud nebudou zlaté a křupavé. Poté je otočte na druhou stranu a nechte péci další 3 minuty.

Pokud máte rádi sýr na svých hamburgerech, přidejte jej během poslední minuty vaření a pak ho přikryjte, aby se rozpustil.

Na grilu:

Předehřejte gril a naolejujte grilovací rošty. Umístěte karbanátky na gril na přímé teplo.

Grilujte 3 až 4 minuty na každé straně, zakryté nebo dokud vnitřní teplota nebude 135°C (pro střední propečení).

Pokud máte rádi sýr na svých hamburgerech, přidejte jej během poslední minuty vaření a pak ho přikryjte, aby se rozpustil. 

TIP PRO VÁS – vložte doprostřed masa před pečením kousek másla, zůstane tak šťavnaté

TIP NA DRESING – zakysaná smetana, 2 lžičky kečupu, lžička hořčice, lžička medu a najemno nakrájená menší chilli paprička (bird´s eye)

Vše je připraveno a už zbývá jen jediné - sestavit cheeseburger dohromady :)

Obě dvě poloviny bulky pomažte dresingem a na spodní bulku dejte list salátu, rajče pokrájené na plátky, navrch maso s rozpuštěným sýrem.

Na maso položte dva plátky slaniny a opečenou cibuli, co jste si připravili dříve, přiklopte vrchní bulkou a cheeseburger je hotov.

Podávejte s hranolky či salátem.

  Burger

 


 

like 
Líbil se Vám článek? Sdílejte!            

​​​​​​​​​​​​ 

Navštivte také náš obchod

Darkové sady koření

Dárkové sady

Od 299 Kč

Neváhejte a udělejte radost sobě i svým blízkým!

koření pepř

Výběrové koření

Od 39 Kč

Proč si ale vaření trochu nezpestřit? Objevte nové druhy koření!

Mlýnky na koření

Mlýnky na koření

Od 199 Kč

Máte rádi vůní čerstvě namletého koření? Vyzkoušejte naše mlýnky!