Skořicoví šneci

FB_page Mail_kontakt print2

 

 103960204_692471694635003_3574878141661733131_n

Skořicoví šneci (KANELBULLAR)

Jak jsme v neděli zvyklí už od babiček a maminek, tak se dopoledne peče něco dobrého na zub. Vždy si vzpomenu, jak se mě babička ptá, co si upečeme tentokrát, aby to všem chutnalo. Jelikož máme v rodině milovníky skořice, přemýšlely jsme, co by bylo rychlé a malé jen tak ke kafíčku. Ve Švédsku by vám jistě nabídli Kanelbullar neboli skořicové bochánky. Je to jejich nejoblíbenější recept na sladké pečivo ke kávě. Skořicoví šneci musejí křupat na povrchu, ale být krásně vláční uvnitř. A ta vůně, tu musí zbožňovat každý. Neznám žádného milovníka skořice, který by skořicové šneky nedělal pravidelně. A tak jsme se rozhodly, že si uděláme tento výborný recept a vůně skořicových šneků nám připomněla vánoční pohodu:)))

 

     


Recept na:

4 porce


Čas přípravy:

1 hodina 40 minut


Celkový čas:

2 hodiny 0 minut

               

 

Ingredience:

 RECEPT NA CCA 4 PORCE

 Těsto:

  • 250 ml polotučného mléka
  • 500 g hladké mouky
  • 1 lžička soli
  • 1 lžička mletého kardamonu
  • 50g cukr krystal
  • 1 kostka (42g) čerstvého droždí

      

Náplň:

 

Na potření a posypání těsta:

  • 1 vejce
  • perlový cukr (či krystal)

 

P6100108

 

 Postup: 

1. Mléko si zahřejte, aby bylo vlažné a přelijte ho do misky. Přisypte cukr, zamíchejte a rozdrolte do něj kostku droždí.

2. Nechte vzejít kvásek asi 5-10 minut.

3. Mezitím si navažte mouku, dejte do větší mísy a přidejte lžičku kardamonu a sůl.

4. Kvásek přilijte k sypkým surovinám a dobře propracujte ručně či v kuchyňském robotu.

 104017714_269862964368587_3566221736591952866_n

5. Těsto vložte do větší misky, přikryjte utěrkou a nechte kynout na teplém místě asi 1 hodinu.

6. Připravte si náplň. Máslo zahřejte tak, aby se dalo roztírat. Třtinový cukr a skořici smíchejte dohromady.

7. Vykynuté těsto si přendejte na vál a rozválejte na jeden větší obdélník asi 1cm vysoký.

8. Těsto rovnoměrně potřete máslem a zasypte cukrem se skořicí.

104028057_258354432085992_3342736044956293834_n

  9. Takto připravené těsto srolujte do ruličky.

10. Nakrájejte těsto na cca 2cm tlustá kolečka.

103392209_2609202865967045_7675478638860509970_n

11. Přeneste na plech a nechte dalších 20minut kynout.

12. Předehřejte si troubu na 180°C.

P6100123

 

13. Vykynuté šneky potřete rozkvrdlaným vajíčkem a posypte perlovým cukrem.

14. Šneky nechte péct cca 15 minut dozlatova podle velikosti.

103960204_692471694635003_3574878141661733131_n

 

 


 

like

 

Sada_mala_RS   DSC01508_small   DSC01302
Button_darkove_sady2   Button_KORENI2   Button_smesi1