Kuře à la bažant

FB_page Mail_kontakt print2

 P4300097_small

 

Kuře à la bažant

 Kdo by neměl rád kuře à la bažant. Je to vynikající varianta jinak poměrně chuťově nudných kuřecích stehen. Kuřecí stehna jsou poměrně levnou záležitostí, a proto je všichni vaříte celkem často.

Když na ně ale přidáte divoké koření a špek, hned dostanou jiný šmrnc. Tím, že kuře prošpikujete, vynikne jeho jedinečná chuť a šťavnatost. Nejen vůně při pečení, ale i sám výsledný pokrm Vás mnohé může přenést ve vzpomínkách do dětství k nedělním obědům u Vašich babiček. S novým receptem můžete překvapit celou Vaši rodinu.

     


Recept na:

4 porce


Čas přípravy:

0 hodin 15 minut


Celkový čas:

1 hodina 15 minut

               

Ingredience:

 

 Postup: 

P4300079_small

Předehřejte troubu na 200°C. Pekáč si vymažete sádlem nebo máslem. Omyjete kuře pod studenou vodou a usušíte papírovou utěrkou a dáte na prkénko.

Špek nakrájíte na proužky a prošpikujete jím kuře. (je lepší když si špek před špikováním dáte na 10 minut do mrazáku – bude tuhý a lépe se s ním bude pracovat).

Do kůže kuřete vetřete koření Andělská křídla a navrch dáte bobkový list, pár kuliček pepře a nového koření.

Kuře položíte do pekáče kůží dolů. Podlijete 0,5 l vody a přikryté necháte péct 40 minut.

P4300084_small

Po 40 minutách vyndáte pekáč a odklopíte vrchní část. Kuřecí stehna otočíte kůží nahoru, posypete mletým kmínem a do výpeku přidáte na půlku rozkrojenou cibuli a pečete odkryté cca 20 minut, abyste získali zlatavou kůrčičku.

Podáváte s rýží či bramborem.

P4300097_small

 

 


 

like

 

Sada_mala_RS   DSC01508_small   DSC01302
Button_darkove_sady2   Button_KORENI2   Button_smesi1