Kuře à la bažant

P4300097_small

Kdo by neměl rád kuře à la bažant. Je to vynikající varianta jinak poměrně chuťově nudných kuřecích stehen. Kuřecí stehna jsou poměrně levnou záležitostí, a proto je všichni vaříte celkem často.

Když na ně ale přidáte divoké koření a špek, hned dostanou jiný šmrnc. Tím, že kuře prošpikujete, vynikne jeho jedinečná chuť a šťavnatost. Nejen vůně při pečení, ale i sám výsledný pokrm vás mnohé může přenést ve vzpomínkách do dětství k nedělním obědům u vašich babiček. S novým receptem můžete překvapit celou vaši rodinu.

     


Recept na:

4 porce


Čas přípravy:

15 minut


Celkový čas:

1 hodina 15 minut

               

Ingredience:

P4300079_small

Postup:

Předehřejte troubu na 200°C. Pekáč si vymažete sádlem nebo máslem. Omyjete kuře pod studenou vodou a usušíte papírovou utěrkou a dáte na prkénko.

Špek nakrájíte na proužky a prošpikujete jím kuře. (je lepší když si špek před špikováním dáte na 10 minut do mrazáku – bude tuhý a lépe se s ním bude pracovat).

Do kůže kuřete vetřete koření Andělská křídla a navrch dáte bobkový list, pár kuliček pepře a nového koření.

Kuře položíte do pekáče kůží dolů. Podlijete 0,5 l vody a přikryté necháte péct 40 minut.

P4300084_small

Po 40 minutách vyndáte pekáč a odklopíte vrchní část. Kuřecí stehna otočíte kůží nahoru, posypete mletým kmínem a do výpeku přidáte na půlku rozkrojenou cibuli a pečete odkryté cca 20 minut, abyste získali zlatavou kůrčičku.

Podáváte s rýží či bramborem.

P4300097_small

 

 


 

like 

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení