Obrácené řízky

FB_page Mail_kontakt print2

 P3200088 (2)_1

 

Obrácené řízky

Jak již název napovídá, půjde o řízky, jen se obalují obráceně. Zkoušel někdo z Vás tuto variantu klasických řízků? Nejenže výborně vypadají, ale jsou i plné chutí. Celý recept je o tom, že se nejdříve řízky obalíte ve strouhance a pak teprve ve vajíčku. Usmažíte a nakonec je dopečete v troubě s cibulkou a slaninou.

A co si budeme povídat, to jsou prostě řízky, které ohromí každého. Pokud se Vám už klasické řízky omrzely, vyzkoušejte náš nový recept, se kterým překvapíte celou Vaši rodinu.

     


Recept na:

4 porce


Čas přípravy:

0 hodin 30 minut


Celkový čas:

1 hodina 15 minut

               

Ingredience:

  • 4 vepřové kotlety
  • 1 cibule
  • 4 plátky slaniny
  • 2 vejce
  • strouhanka
  • olej
  • česnek
  • koření Čarodějka

 

Postup: 

obrácené řízky

Vepřové kotlety omyjete ve studené vodě a usušíte papírovou utěrkou. Poté si oloupete a utřete česnek.

Maso naklepete, okořeníte Čarodějkou a potřete česnekem.

Připravíte si do misek strouhanku a vejce, která rozšleháte. Obalíte ve strouhance, poté ve vejcích.

Na pánvi rozpálíte olej a po obou stranách usmažíte 5minut.

Předehřejete si troubu na 200°C. Řízky naskládáte do pekáče, pokladete plátky slaniny a posypete na kolečka nakrájenou cibulí. Podlijete 250ml vody se lžící oleje.

Pečete odkryté doměkka cca 30minut.

Podávejte s bramborem čí bramborovou kaší.

rizek_(1_of_1)


 

like

 

Sada_mala_RS   DSC01508_small   DSC01302
Button_darkove_sady2   Button_KORENI2   Button_smesi1