Obrácené řízky

P3200088 (2)_1

Jak již název napovídá, půjde o řízky, jen se obalují obráceně. Zkoušel někdo z vás tuto variantu klasických řízků? Nejenže výborně vypadají, ale jsou i plné chutí. Celý recept je o tom, že se nejdříve řízky obalíte ve strouhance a pak teprve ve vajíčku. Usmažíte a nakonec je dopečete v troubě s cibulkou a slaninou.

A co si budeme povídat, to jsou prostě řízky, které ohromí každého. Pokud se vám už klasické řízky omrzely, vyzkoušejte náš nový recept, se kterým překvapíte celou vaši rodinu.

     


Recept na:

4 porce


Čas přípravy:

30 minut


Celkový čas:

1 hodina 15 minut

               

Ingredience:

  • 4 vepřové kotlety
  • 1 cibule
  • 4 plátky slaniny
  • 2 vejce
  • strouhanka
  • olej
  • česnek
  • koření Čarodějka

obrácené řízky

Postup:

Vepřové kotlety omyjete ve studené vodě a usušíte papírovou utěrkou. Poté si oloupete a utřete česnek.

Maso naklepete, okořeníte Čarodějkou a potřete česnekem.

Připravíte si do misek strouhanku a vejce, která rozšleháte. Obalíte ve strouhance, poté ve vejcích.

Na pánvi rozpálíte olej a po obou stranách usmažíte 5minut.

Předehřejete si troubu na 200°C. Řízky naskládáte do pekáče, pokladete plátky slaniny a posypete na kolečka nakrájenou cibulí. Podlijete 250ml vody se lžící oleje.

Pečete odkryté doměkka cca 30minut.

Podávejte s bramborem čí bramborovou kaší.

rizek_(1_of_1)


 

like

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení