Domácí bulky na burgery

Bulky

Pokud se rozhodnete doma připravit chutnou večeři v podobě hovězího burgeru, máme pro vás recept na domácí neodolatelné nadýchané housky. Můžete mít skvěle ochucenou majonézu či dresing, do křupava vypečenou slaninu a naprosto perfektně trefíte propečennost masa. Pak to vše naskládáte do kupované, ale gumové burgerové housky, což je cesta, jak celý burger zkazit. Jsme si jisti, že pokud vložíte svůj čas a námahu do výroby domácích housek, určitě se vám to vyplatí. Takže s chutí do toho a vaše chuťové pohárky jistě zaplesají.

     


Recept na:

8 bulek


Čas přípravy:

20 minut

(+60 minut kynutí)


Celkový čas:

1 hodina 45 minut

               

Ingredience:

 Na těsto:

  • 500 g hladké mouky
  • 150 g slunečnicového oleje
  • špetka soli
  • 2 vejce
  • 1 lžíce chlebového koření (rozdrtit)

dfdsfsd

 Na kvásek:

  • 250 ml vlažného mléka
  • 20 g cukr krupice
  • 42 g čerstvého droždí (1 kostka)

 Svickova

Na potření a posypání těsta:

  • 1 vejce
  • sezam, mák, slunečnicová semínka, kmín

Postup: 

Nejdříve si připravte kvásek. Mléko nalijte do středně velké nádoby, tak, aby nepřesahovalo polovinu misky. Přidejte cukr a zahřejte. Mléko by mělo být vlažné, nikoliv vařící. Rozdrolte do mléka kostku droždí a nechte přikryté vzejít cca 5 minut.

sgfdgfdsg

Mezitím, co kyne kvásek, si přes síto prosijte mouku do větší mísy. Přidejte vejce, olej, sůl a rozdrcené chlebové koření. Nakonec vmíchejte kvásek.

dssf

Těsto důkladně propracujte buď ručně cca 10 minut, nebo v robotu 5-7 minut. Dobře vymíchané těsto poznáte tak, že se vám přestane lepit na stěny nádoby.

fdf

dsfdsf

Přendejte těsto do čisté misky, pomoučněte zeshora a zakryjte utěrkou. Nechte kynout na teplém místě cca 60 minut. Těsto by mělo zdvojnásobit svůj objem.

gdgfd

Po vykynutí přendejte těsto na pomoučněnou pracovní desku a znovu propracujte.

dsds

Poté si odkrajujte kusy cca 140-150g. Kus vymodelujte do tvaru koule tak, že okraje budete sunout dospodu těsta.

vfdx

Tím vám vznikne hladká koule na povrchu a vespod budete mít spoj, kterým položíte bulku na plech vyložený pečicím papírem.

dfdsfds

Až budete mít všechny bochánky na plechu, přikryjte je utěrkou a nechte je ještě 10-15 minut kynout.

dfdsf

Bulky potřete rozšlehaným vejcem a posypejte sezamem, kmínem, slunečnicovým semínkem nebo mákem. Podle toho, co vám chutná.

20200909_155100

Takto připravené bulky dejte péct do předehřáté trouby na 180°C cca 20-25 minut. Musí být krásně zlatavé.

Bulky

Pokud se na do zlatova upečené bulky chcete "vrhnout" ihned, vyčkejte ještě chvíli a před rozříznutím je nechte cca 20-30minut vychladnout.

Nejlepší jsou však druhý den po upečení. Rozkrojte bulky napůl a dejte je před servírováním opéct na gril. 


 

like 
Líbil se Vám článek? Sdílejte!            

​​​​​​​​​​​​ 

Navštivte také náš obchod

Darkové sady koření

Dárkové sady

Od 299 Kč

Neváhejte a udělejte radost sobě i svým blízkým!

koření pepř

Výběrové koření

Od 39 Kč

Proč si ale vaření trochu nezpestřit? Objevte nové druhy koření!

Mlýnky na koření

Mlýnky na koření

Od 199 Kč

Máte rádi vůní čerstvě namletého koření? Vyzkoušejte naše mlýnky!

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení