Okurkový salát

okurkový salát_1

Všichni rádi jezdíme na dovolenou a ti z vás, kteří navštívili v létě Řecko, určitě ochutnali jejich nedostižný dip zvaný tzatziki. Recept pochází z Řecka, ale v různých variantách jste se s ním mohly setkat po celém světě.

Tzatziki se podává jako samostatný předkrm nebo jako příloha k hlavnímu jídlu. Původní recept má jako přísadu řecký jogurt, který je velice hustý a tzatziki jsou po něm tuhé. U nás řecký jogurt nahrazujete klasickým bílým jogurtem či zakysanou smetanou, proto ho máte řidší a neříkáte mu tzatziki ale okurkový salát se smetanou. Přidáváme do něj sůl a pepř, ale pro zvýraznění chuti určitě přidejte koření Tzatziki, které váš salát pozvedne a připomene vám hezké zážitky z dovolené.

V létě při grilování je nepostradatelný díky své svěží chuti a nejlépe se hodí k pečenému a grilovanému masu.

     


Recept na:

4 porce


Čas přípravy:

 15 minut


Celkový čas:

 15 minut

               

Ingredience

  • 2 salátové okurky
  • 1 zakysaná smetana (řecký jogurt)
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžíce olivový olej
  • 1 lžička salátové koření
  • 1 lžička koření Tzatziki
  •  sůl, pepř, kopr dle chuti

Postup:

Salátové okurky oloupete, omyjete studenou vodou a nastrouháte na hrubém struhadle do větší misky.

Nastrouhané okurky posolíte, promícháte a necháte 5 minut stát, aby pustily vodu.

Vodu z okurek slijete a důkladně vmíchejte zakysanou smetanu či řecký bílý jogurt.

Následně přidejte do okurek salátové koření, tzatziki, pepř a oloupaný, prolisovaný česnek.

Dle chuti můžete přidat ještě čerstvý kopr, sůl či pepř.

Salát se výborně hodí jako příloha ke grilovanému masu, či jako hlavní jídlo s křupavou bagetkou.

okurkový salát_1

 


 

like

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení